Lisa Nielsen

Vægttab

Flere og flere døjer med overvægt og følgesygdomme deraf. Herunder forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, smerter i leddene og mm.

Jeg er stor modstander af at følge en bestemt kur, tælle kalorier eller veje maden. Jeg tror på, at det kun er en meget lille procentdel af befolkningen, som kan leve efter en bestemt kur resten af deres liv. Rigtig mange har været på en kur og tabt sig, men efterfølgende taget det hele på igen. Dette føles for mange som et nederlag og skuffelse, og jo flere kure desto flere nederlag og skuffelser, hvilket jeg ikke tror, er godt for nogens psyke.

Jeg behandler vægttab, ved at teste hvilke følelser der er i ubalance fra fire organer. Jeg tester ubalancer fra et center i hjernen kaldet hypothalamus, som bl.a. er center for følelsen af at føle sig mæt, skjoldbruskkirtlen som styrer vores stofskifte, binyrerne som påvirkes ved stress og vores bugspytkirtel, som bl.a. udskiller hormonet insulin. Insulin bruges til at transportere sukker fra blodet ind i cellerne, hvor det bruges til energi. Hvis vi konstant spiser meget sukker, så vil bugspytkirtlen blive overbelastet og vi kan få blodsukker dyk, hvor blodsukkeret går fra at være tårnhøjt til at blive meget lavt. Når blodsukkeret er meget lavt, vil man få cravings, og så kan man nærmest bare hælde en pose sukker ned i halsen.

Til hvert organ tilhører der nogle helt specifikke følelser. Når en eller flere af disse følelser er i ubalance, så vil vi prøve at få følelsen dækket ved at indtage fødevarer – oftest noget sødt, så vi får et “sus” eller “kick”. Ofte er følelsen en ubalance ift, hvordan man opfatter sig selv, eller det kan være ens nærmeste, som giver en en ubalance. Når følelserne er fundet, så får vi en snak om det og jeg tester, hvordan jeg skal afbalancere dig og om du har behov for nogle kosttilskud. Typisk vil du også skulle lave nogle øvelser derhjemme som varer ca 2-5 minutter.

Denne tilgang er baseret på Dr. Wayne W. Topping, Ph.D.

Jeg tror på livsstilsændringer og udvidet viden ift. hvordan vi spiser, men også ændringer ift. hvordan vi opfatter os selv og bliver mere bevidst om grænsesætning over for os selv, men også overfor andre.