Lisa Nielsen

Stress

Mange mennesker er stressede og lever i en ,efter min mening, alt for stressende hverdag. Jeg har selv været helt nede og ramme bunden af stress, depression og angst. Sjældent er det jo bare en enkelt ting, der gør, at man føler sig stresset, men som regel er det en kombination af flere forskellige ting. Det kan være stress fra ens nærmeste, arbejdspladsen eller en selv, der sætter alt for høje forventninger til, hvad vi kan præstere, et ubearbejdet traume, som stresser kroppen eller det kan være noget helt andet. Listen er lige så lang, som der er mennesker.

Jeg tror også, at mange af de som bliver sygemeldt med stress, skulle have været sygemeldt længe inden. Alt for mange holder sig kørende på medicin og/eller stimulanser som fx. kaffe, cola, rygning eller sukker. Vi knokler derudaf og mærker slet ikke os selv og først, når vi slet ikke kan stå på benene eller bliver alvorligt syge, mærker vi, at der er noget galt og bliver sygemeldt.

Jeg har i mine behandlinger flere forskellige metoder jeg kan anvende, hvis du har stress. Det der er fælles for stort set alle mine behandlinger er, at jeg tager udgangspunkt i lige netop din situation. Jeg tror ofte, at vi sammenligner os selv med andre og “normen”. Nogle mennesker har bare meget overskud og mange ressourcer, mens andre ikke har så meget overskud og kun få ressourcer. Der er ikke noget der rigtigt eller forkert i, hvordan man har det, og hvad man har overskud til. Det er bare vigtigt, at man lytter til sin krop, og får sat grænser og får bearbejdet det, der skal bearbejdes. Vi er meget vanemennesker og har alle både gode og dårlige vaner. Somme tider har vi brug for at ændre på vores vaner og adfærd og få brudt gamle mønstre. Vi ser ikke altid selv, når vi er kommet på afveje og vha. kinesiologi kan man omprogrammere sin krop til at finde nye veje, og til at ændre den måde, hvorpå vi opfatter os selv.

Jeg er ikke uddannet stresscoach, men har lært at behandle stress vha. kinesiologi, min sygeplejefaglige baggrund og min egen erfaring fra selv at have været helt nede på bunden med stress. Negativ stress er typisk noget, der har hobet sig op over længere tid, og derfor kommer man heller ikke af med stress efter en enkelt behandling. Jeg kan ikke sige, hvor mange behandlinger, der skal til og alt er individuelt, men det tager tid at komme ordentligt på benene igen. For mig er det også vigtigt, at når man kommer på benene igen, at man så også står godt og robust, for efter et længere forløb så kan man godt være mere skrøbelig og hjernen kan have sværere ved at kapere helt så meget, som man kunne “før i tiden”. Dermed tænker jeg på ingen måde, at man skal se sig selv som værende blevet mere begrænset, men derimod ser sig, som at have udviklet sig og blevet bevidst om, at kunne sige fra og sætte grænser, og ser sig selv om en nyere, stærkere og modigere person.