Lisa Nielsen

Kosttilskud tilpasset dig

Fx. så hører man ofte, at man skal tage magnesium om aftenen til at få en bedre og roligere søvn. Det vil også fungere for nogen, mens det ikke have en effekt for andre. Det kan endda være, at du har svært ved at optage den type magnesium, som du har købt. Det er nemlig ikke alle former for magnesium, der optages lige godt, og det er heller ikke alle der kan optage magnesium særlig godt. Hvis du fx. sover dårligt, fordi du er stresset, vil det også være nødvendigt at behandle dit stress, og ikke kun symptombehandle med magnesium.

Det er efterhånden også blevet mere udbredt at bruge probiotika (gode tarmbakterier). Det er bare ikke ligegyldigt, hvilken probiotika du bruger. Det afhænger af hvilken problematik du har i dine tarme. Har du fx fået ubalance pga for megen antibiotika eller penicillin eller har du utæt tarm (leaky gut), eller histaminintolerance, kan man få en probiotika, som passer netop til dine tarme og ubalancer. Det er dog de færreste probiotika, der vil skade dine tarme, men på den anden side, så vil de heller ikke have den ønskede eller optimale effekt og muligvis vil de slet ikke rette op på din ubalance.

Alle kosttilskud jeg anbefaler, vil jeg først teste på dig. Der vil selvfølgelig være få situationer, hvor jeg kan anbefale noget uden en test, men som udgangspunkt, så vil jeg teste alt på dig, inden jeg anbefaler det. Et kosttilskud eller fødevare som kroppen ikke har brug for, kan stresse den. Man kan vha. kinesiologi måle om et kosttilskud eller en fødevare, er som helbredende medicin for en, eller om det er direkte gift for kroppen.

Jeg mange forskellige testere og også fra flere forskellige producenter. Fx. så har jeg c-vitamin fra seks forskellige producenter, og så kan jeg teste, hvilket præparat der passer bedst til netop din krop. Jeg har efterhånden lavet mange tests, og ved på forhånd, hvilken producent der som regel “vinder”. Jeg har desværre ingen aktier i denne producent, men mit valg er baseret på mange tests.